page
De beste tips om het juiste matras te kopen

De beste tips om het juiste matras te kopen

Denk je dat het uitzoeken van een nieuw bed een lastige keus is, moet je er ook nog een nieuw matras bij kopen! Er zijn talloze soorten matrassen op de markt, maar welke is het meest geschikt voor jou? Met behulp van deze tips koop je altijd het beste matras dat goed bij je past. Het kiezen van het juiste matras is belangrijk omdat het een aanzienlijke invloed kan hebben op je slaapkwaliteit en algehele gezondheid.

Voor wie?

Vraag je eerst af voor wie het matras bedoeld is. Slaap je er zelf op, dan kun je gemakkelijker een keuze maken, maar als je er met twee personen gebruik van maakt is het natuurlijk handig om ook de wensen van de ander in je afweging mee te nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld partnermatrassen waarbij er twee kernen in één grote hoes zetten, en je beide je eigen hardheid kunt bepalen. Daarnaast hebben kinderen heel andere behoeften dan volwassenen – houd daar rekening mee!

Budget

Matrassen variëren sterk in prijs. Bepaal eerst je budget zodat je weet welke opties beschikbaar zijn.

Type

Er zijn verschillende soorten matrassen, zoals binnenvering, traagschuim, latex, hybride, en luchtbedden. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te weten wat je wilt voordat je gaat winkelen.

Vastheid

Bepaal je voorkeur voor de vastheid van een matras. Dit kan variëren van zacht tot extra stevig. Houd rekening met je slaappositie (zij, rug, buik) en persoonlijke voorkeur.

Slaappositie

Welk type matras kopen is afhankelijk van je slaaphouding. Bijvoorbeeld:

 

  • Zijslapers hebben vaak baat bij een medium tot zacht matras om drukpunten bij de schouders en heupen te minimaliseren.
  • Rugslapers kunnen kiezen voor een medium tot stevig matras.
  • Buikslapers hebben vaak baat bij een steviger matras om de wervelkolom goed uitgelijnd te houden.
  • Probeer het matras uit: Als je in een winkel bent, neem dan de tijd om op verschillende matrassen te liggen en voel hoe ze aanvoelen. Je kunt ook overwegen om een matras online te kopen met een proefperiode, zodat je het matras thuis kunt uitproberen en het kunt retourneren als het niet geschikt is.

Garantie

Een goed matras zou een garantie van minstens 10 jaar moeten hebben.

Reviews

Lees beoordelingen van andere kopers om te zien welke ervaringen zij hebben gehad met het matras dat je overweegt te kopen.

Allergieën

Als je allergieën hebt, zoek dan naar hypoallergene matrassen of matrasbeschermers.

Maat

Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor je bedframe en slaapkamer.

Wasbaarheid

Voor wie van een schoon en hygiënisch matras houdt, is het goed om de was-baarheid te bekijken. Als de hoes van het matras afritsbaar en wasbaar is, kun je deze goed en eenvoudig schoon houden. Was het op 60 graden om al het zweet en stof eruit te krijgen.

Ondersteuning

Voor mensen met rug- of nekklachten is het belangrijk om een matras te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt.

Luchtstroom en temperatuurregeling

Als je het vaak warm hebt in bed, overweeg dan een matras met goede luchtstroom of koeltechnologie.

Aankoopbeleid

Controleer het retourbeleid. Veel matraswinkels en online verkopers bieden proefperiodes aan waarin je het matras kunt retourneren als je niet tevreden bent.

Door deze tips te volgen en goed onderzoek te doen, kun je een matras vinden dat perfect bij je past en je een goede nachtrust bezorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *